HTML

Mike blogja

A blogot elsősorban az El Camino miatt hoztuk létre. Ide fogok írni mikor úton leszek, és ide fogok írni mikor visszaérkeztem. Fotók is lesznek. Ezenkívül néhány érdekesebbnek számító esetről is ejtek majd pár szót, mint a Balatonátúszás, 100 km-es túra, geocaching, siklóernyőzés, hasonlók. Illetve felkerülnek majd az elmúlt négy évben készített interjúim, néhány vers, cikkek, könyvajánlók és meglátjuk még mi... Mike

Címkék

Friss topikok

  • szigya: Szia Mike! Jó volt elolvasni, nekem még elég új a gondolat, hogy elmenjek egyet "sétálni", sokat s... (2017.06.11. 16:28) Statisztika - számok - tények
  • Butterfly--: Szia! Nagyon tetszik a blogod! Pontosan mi is a zene cime, ami az első videóban van? Köszi előre is! (2010.03.23. 21:34) Az eleje
  • Kelemenné Pap Julianna: Aki meleg tájra indul innen a télen hol tudja megőríztetni a kabátját,mert tudomásom szerint nincs... (2008.12.03. 20:33) Madrid - Barajas
  • Csutak: Most hazatérve újra megnéztem a klippet, s még jobban tetszett, ha ez egyáltalán lehetséges. :DD (2008.09.03. 20:34) Fotók
  • Csutak: Megnéztem a fotóidat, és megnyugodtam, hogy azért nem maradtál le az óceán szépségéről sem. ;) (2008.07.14. 10:38) Muxia - ejjel az erdoben

Linkblog

2008.07.01. 14:37 -Mike-

Arzua - Albergue Santiago Apostol

Tegnap este a szallo fele menet, talalkoztam egy idos bacsival, aki tudott valamennyit angolul es beszelgettunk egy kicsit. Megkerdezte, hogy hannan jottem. Mondtam, hogy magyarorszagrol. Erre mondja, vagy felig kerdezi, hogy kommunista orszag... En meg gyorsan mondom neki, hogy nem, kapitalista :) Aztan belegondolok, hogy akkor itt sem lehetnek, meg nem tudnek angolul... Tanitottak egy par evig oroszul... Jo kis nyelvtoro :)

Este nyolc korul lefekudtem, de megint a hat orai indulas mellett dontottem. Reggel a telefon ebresztoje elott felebredtem, majd bealudtam + 15 percet :) Elkezdtem keszulni. Persze aludt mindenki mint a gepezet. Na jo, volt 1-2 kivetel :) Rendezgetem a hatizsakom a lepcsoforduloban, jon a spanyol. Vigyorog, ugy latszik azert o is komolyan veszi. Talalkozom a magyar lanyokkal is. Kerdezik, hogy mar indulok is? Mondom persze, majd utkozben reggelizem. Ok nem indulnak el anelkul. Igy is sikerul elindulni hatkor. A kisvaros (?) huvos, paras. Keresem az utat. Keresem az UTAM... Jelek alig vannak. Az ut vegen misztikus szobor. A gyenge feny kicsit felelmetesse teszi. 

Talalkozom a mai elso macskaval: hello! A reggel megint hideg, ugy latszik errefele igy lesz. Kozel az ocean. A szel sodorja le a fakrol a hajnali harmatot. Vagy esik az eso? Vegigfutok magamban, hogy mi a teendo ha elkezd esni komolyan. Esokabat (alul van) es a zsakvedo huzat. Mert meg nem allok persze. Nekem nem az ido szamit, hanem az IDO...

Beerek egy olyan sotet erdobe, hogy alig latok. Az erdon tul vilagos van. Kis falu - Carballal. Hamar elmarad mogottem. Utana megint sotet erdo. Tolem jobbra mocsar... vagy csak erdei talajviz? Bekak kuruttyolnak benne :) Mindez pont 63 km-re Santiagotol.

Ujabb kis falu. Soknak a nevet azert nem tudom, mert hatulrol, kis utakon erkezem, nincs tabla. A falu kozepen szallas. Elotte fiatal ferfi alszik halozsakban, 2 meterre az uton gubbaszto tehenszartol. Elokerul 2 kiskutya. Szedik a labukat mellettem. Aranyosak. Harmas keresztezodes. A kutyak tudjak a jo utat. Sokaig jonnek velem, majd elmaradnak. Par perc mulva nagy zorej, az egyik kutya vagodik le a partoldalrol... (lefut) Nagyon megijedek tole. Kesobb visszenezek: a ket kutyus ott all a kanyarban...

 Casanova. Tetszik a falu neve. Belyegezni akarok a szallason, de nem tudok. Egy zarandok holgy van bent, azt mondja a belyegzot elraktak. Tovabbmegyek.

07 40 van. Jobbra vastag para a hegyen. 07 50 ket bicajos zarandok, majd meg ketto. Nyolckor utolerek egy part, kis kocsin huzzak a cuccukat. Elnevezem oket szekereseknek. A kovetkezo kis faluban el is tunnek, mert a koves uton zotyog ossze-vissza a szekeruk.

Patak, pici hid, oriasi tehenet vezet egy neni.

Ujfajta jelzest vezetnek be: Ha elagazik az ut, akkor le van kovezve, de csak a jo iranyba. Ez igy egeszen kovetheto. 08 23: meg mindig egyedul megyek!

Megint kis falvak jonnek. A legtobb haz termeskobol. Az ut is kolonfele formaju kovekbol van kirakva. Errefele kevesebb a tehen. Tobb a lo es tobb az ember is. Beerek egy nagyobb telepulesre, talan Melide lehet. Kisvaros szeru. Talalok az uton egy bontatlan csomag papirzsepit. Teljesen uj. Elrakom.

Egy kerites mogott kisbarikat fenykepezek :)

Egyaltanlan nincs zarandok az uton. Csak nem a borult ido miatt? A tavolbol harangjatekot hoz a szel. Ranezek a telefonomra: 10 ora. Az ido rendesen borult.

Egyszercsak mit latok az erdoben!!! 3 muanyag lada, meg ket vizesflakon kirakva. Mint egy zoldsegesnel. Malna dobozokban, rajta az ara (1,5 euro) Mellette talan ribizli kis poharakban, meg ivovoz es pohar. Oldalt fem persely lanccal: BECSULETKASSZA! Az erdoben! Nagyon meghatodom... Az emberekbe vetett bizalom es hit eme komoly peldaja lattan. Ez a kep orokre bennem marad.

10 40: megint ket biciklis, gyalogos sehol. Ujabb falu, miert nem latok nevtablat? Az ut szelen kis templom, nyitott ajtoval. Leteszem a botokat, bemegyek. Belyegzek magamnak, leteszem a hatizsakot es beulok az egyik padba. Elmondok egy imat. A foldon egy kis szentkep, elteszem. Megjon a pap. Odajon, megkerdezi honnan jottem. Megolel es megveregeti a vallam. Erkezik egy idos zarandok hazaspar. Uj-zelandiak! A holgy fotozkodni akar a pappal. Elveszem a ferfitol a gepet es mondom, hogy alljon o is oda. A sajatommal is csinalok kepet roluk. Penzt dobok be a perselybe, kezet fogok a pappal es elindulok. Az uton most mar feltunik par zarandok.

Visszakanyarodom az erdobe. Par perc mulva 2 vagtato lovas zarandok robog el mellettem. Veluk parhuzamosan, de egy kerites mogott fiatal lo fut. Pont mellettem all meg. Lefotozom.

Santiago barban pecsetelek. Most mar sporolni kell a lapokkal, mert egyre kevesebb a hely a fuzetben. Eleg kell, hogy legyen.

12 33-kor beerek Arzua-ba! Gyakorlatilag megallas nelkul jottem 30 km-t, es megvan a mai terv! Egeszen jo! Kajalni sem alltam meg, csak mig elovettem a kekszet... 

Santiago de Compostela valahogy olyan mint egy nagy magnes. Minel kozelebb vagyok hozza, annal inkabb erzem ahogyan huz... Egyre konnyebben megyek. Az ut is lejtosebb (bar volt ma is egy-ket emelkedo). Kb 39 km-re vagyok tole, holnap be is tudnek menni, de nem fogok... Nem faradtan es porosan akarok megerkezni. Megyek 25-30 km-t, elotte alszom es csutortokon 1-2 ora alatt ott vagyok, frissen, pihenten. Mennyire mas lesz ez igy. 

Mint amikor kihozzak a kapuchinot es nem egybol ledonti az ember, hanem becsukja a szemet es beszivja az illatat... 

A mai nap csucspontja: Mar a telepules elott szorolapot osztogatott egy ferfi, egy szallasrol, aminek a neve: Santiago Apostol. Nem szeretem a reklamokat, hadd dontsem el en, hogy hova megyek. A papirom szerint 4 szallas is van itt, plusz ez az otodik, mert nincs rajta. Beertem es pont elotte alltam meg. Megkerdeztem, hogy mennyi, mondja a ferfi, hogy 8 euro. (a masik negybol egy adomany, ketto 10 euro, egynel meg nincs ar) Az egesz jo ar. Korbevezet, elajulok! TELJESEN UJ minden! Mint egy szalloda! Marvany lepcsok, konyha, 3 furdoszoba, uj agyak, internet, etterem es SEHOL SENKI! Ures az egesz! Persze, hogy maradok! 3 komplett furdoszoba kozul valaszthattam :) Meleg viz, tusolofej... Huha! Utana jottem netezni. Szoval erdemes ide jonni!

Ja elfelejtettem, hogy lift van :) Az emeleten van a szoba, es a foutra latni. Onnan lattam, hogy pont szemben van 2 masik szallas is. Felreertes ne essek, nagyon szeretem a kis szallasokat, ahol minden fabol van stb. de ez az ures marvanypalota most nagyon feldobott. Raadasul nem is dragabb mint pl. a Portomarin-i.   

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mike.blog.hu/api/trackback/id/tr81548059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csutak 2008.07.01. 18:11:56

De klassz! Ha mégis a mezetából kell kihagynom a hőség és időhiány miatt, akkor remélem, meg fogok itt szállni. Annyira jó olvasni, amiket írsz, Mike! Szinte újra átélek egy csomó dolgot. Thanx!!
süti beállítások módosítása