HTML

Mike blogja

A blogot elsősorban az El Camino miatt hoztuk létre. Ide fogok írni mikor úton leszek, és ide fogok írni mikor visszaérkeztem. Fotók is lesznek. Ezenkívül néhány érdekesebbnek számító esetről is ejtek majd pár szót, mint a Balatonátúszás, 100 km-es túra, geocaching, siklóernyőzés, hasonlók. Illetve felkerülnek majd az elmúlt négy évben készített interjúim, néhány vers, cikkek, könyvajánlók és meglátjuk még mi... Mike

Címkék

Friss topikok

  • szigya: Szia Mike! Jó volt elolvasni, nekem még elég új a gondolat, hogy elmenjek egyet "sétálni", sokat s... (2017.06.11. 16:28) Statisztika - számok - tények
  • Butterfly--: Szia! Nagyon tetszik a blogod! Pontosan mi is a zene cime, ami az első videóban van? Köszi előre is! (2010.03.23. 21:34) Az eleje
  • Kelemenné Pap Julianna: Aki meleg tájra indul innen a télen hol tudja megőríztetni a kabátját,mert tudomásom szerint nincs... (2008.12.03. 20:33) Madrid - Barajas
  • Csutak: Most hazatérve újra megnéztem a klippet, s még jobban tetszett, ha ez egyáltalán lehetséges. :DD (2008.09.03. 20:34) Fotók
  • Csutak: Megnéztem a fotóidat, és megnyugodtam, hogy azért nem maradtál le az óceán szépségéről sem. ;) (2008.07.14. 10:38) Muxia - ejjel az erdoben

Linkblog

2008.07.05. 23:04 -Mike-

Santiago - az utolso ajandek

Este kilencre a cipom eleg rendesen megszaradt. Igy is lesz meg 10 oraja termeszetesen is szaradni. Balazs emlitette delutan, hogy ejfel utan, amikor vegez, kimehetunk a varosba szetnezni, mert "akkor kezdodik az elet". Kilenckor kimegyek hozza de nincs ott. Irok neki egy papirt, hogy egy felig, meg egy teljesen kimaradt ejszaka utan inkabb alszom, mert holnap meg reggel megy a vonatom, es koszonok mindent, meg orulok, hogy talalkoztunk. (A cipom sem szaradt meg meg teljesen)

Azutan lefekszem, a telefont pedig beallitom fel nyolcra. A vonatom ugyis 9 54-kor megy. Reggel magamtol ebredek. 

Felkelek es hallom, hogy szakad az eso! Nem hiszem el! Rohanok az ablakhoz: semmi! Kiderul, hogy valaki nyitott furdoajto mellett kezdett el zuhanyozni! Legalabb nem esik! Azert eleg csunya az eg.

Hogy minel kesobb zavarjam a meg alvokat, kimegyek es a Caminon eloszor reggelizem elindulas elott! Tej, felvagott, zsemle, tok jo! Vicces, hogy a harom asztalbol ketto alatt is alszanak! Telthaz van, de annal is teltebb! A reggelizok ugy ulnek, hogy ne tapossanak ra az alvokra :) Nezem a kotelen szarado cuccaimat: Minden vizes! Nem szaradt meg semmi csak a nadragom. Legalabb most jo, hogy vekony!  

 A felettem levo agyon meg alszik egy kiscsaj, ezert a szoba masik vegebe viszem a zsakom, ahol mar minden agy ures. Odatamasztom egy agyhoz, a vizes zoknikat is felteritem a vasra. Minden cuccom odaviszem, pakolok. A kovetkezo dologra leszek figyelmes: Az agyvason, a zsakomtol 10 centire egy fem kagylo log, elejen kereszt, hatuljan Camino de Santiago felirat. A kornyeken minden agy ures! Es innen mindenki vonathoz, buszhoz, repulohoz siet, vagy elindul Finisterrebe. Nem jonnek vissza. Mindig leadom a talalt dolgokat, de most nem erzem, hogy ezt kellene tennem. Ez Santiago utolso ajandeka. Talan karpotlas az esoert.

A nyakamba akasztom. Kicsit tobb mint egy oraval hamarabb elindulok, de jol is teszem! 40 perc alatt erek ki gyalog az allomasra, ismeretlen utcakon. Kicsit izgultam is... Ahogy megyek az utcan eszembe jut a Volt egyszer egy vadnyugat  cimu film. Amikor megtalalja a no a makettet, es mondja: "allomas"

Az allomason csomagrontgennel nezik meg a zsakom! Errol eszembe jut az ovemen a bicska. Leveszem es beteszem a zsakba, hogy a repteren nehogy elvegyek holnap. A vonat pontosan indul. De miert 9 54-kor? Miert nem tizkor? Na mindegy.

Santiago de Compostella allomasa kicsire zsugorodik mogottem, majd maga a varos is. Tavolrol latom, hogy sotet felhok gyulekeznek a varos folott. Korulotte pedig szinte foldig er a fekete felhoreteg.

Az egyik bekotouton talicskat tolo neni megall es nezi a vonatot...

Egyszercsak elultetnek. Nem mint a viragot, hanem mint a rosszgyereket. Itt is helyjegy van! A kalauz kozli, hogy a vonat elejeben van a helyem! 4-5 kocsin vegigmegyek es leulok. Egyes ules, menetiragy. Szuper! Megnezek egy Audrey Tatou filmet, ugyanis a vonaton tevek vannak es minden ulesen fulhallgato. Nem zavar, hogy spanyolul megy :) A film utan megint elultetnek! Kiderul ez ne ma turista osztaly :) Most egy apaca melle ulok. Ez a sajat helyem :) Csomagtarto tele. Csinalok helyet es felrakom, mire az apaca szova teszi, hogy miert nyulok a borondjehez. "Its ok. No problem!" Mondom neki mosolyogva. 5 perc mulva megkinalom keksszel de nem ker.

Megyunk tovabb. Az eg meg egy ora mulva is fekete.

Azt veszem eszre, hogy muszaki kollega dolgozik a vonaton! Hol az ajtot szereli, hol egy fulhallgatot! Ez tetszik!

Kozben eszembe jut a santiagoi katedralis harangjanak a hangja. Hogy nem csak kulonleges volt, hanem valahogy szomoru is...

Eszembe jut, hogy a 13-as szam milyen sokszor visszajott az ut soran. Nagyon sokszor ha beertem egy faluba, a 13-as hazszam volt az elso amit meglattam. Es sok mas helyzet...

Eszembe jut Rocky kutya Muxiaban. Futott utanam egy boxer, nyalogatta a kezem. Egy kozepkoru holgy volt a gazdaja, nem tudta megfogni. Vegul en kiabaltam neki, hogy "Rocky" arra odajott. Nagyon birtam!

A vonaton a masik oldalon szemben egy idosebb par ul. Megy a musor, jobb mint a tv. A holgy hozza az asztalokat, ami a vagon elejen van. Nagy nehezen felszerelik de birkoznak vele. Eloszednek egy egesz kenyeret, tortillat, hust, vizet, egy uveg bort, szoval nagyban jatszanak :) Hirtelen eszembe jut roluk az a mondas, hogy "Tomi a fejet" Ezen tok jot mosolygok! Egyetek csak, most ti vagytok a musor!

Latom am, hogy valami allat is van a csomagtartoban egy dobozban! Szerintem macsek. Kesobb kiderul, hogy kiskutya! Ki is engedik, de porazzal. Setal, iszik majd szo nelkul megy vissza a dobozaba. Jo kutya! 

Kozben megnezem a Legenda vagyok cimu filmet is. Mivel mar lattam, abszolut nem zavar, hogy spanyolul megy :)

A vonaton a vegallomas elott 2 holgy vegigjon egy nagy zsakkal es minden szemetet osszegyujt!!! Nem is marad szemet a vonaton! Nem megyek be a fopalyaudvarra, a megerzesemet kovetve, pont a belvarosban szallok le. A talalt napszemuvegem utazik tovabb a vegallomasra! Azert koszonom, jo volt hasznalni! 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mike.blog.hu/api/trackback/id/tr56555183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsitvainé Borsos Irén 2008.07.06. 16:31:29

Hello Mike! Minden percben történik valami szép, valami kedves... A kagyló medál megható...
A vonat jó lehetett, - a MÁV dolgozókat oda kellene küldeni tapasz talatcserére...!
További szerencse kísérje utadat.
Ölelünk Irénke és Józsi
süti beállítások módosítása